torsdag 6. september 2012

Øving 1 Oppgave 3



Kort analyse av ”itfag-bloggen”blogg.itfag.hist.no. Oppgaven er utført i tilknyttning til Øving 1 oppgave 3 i emnet IINI2004 Sosiale medier ved HIST høst 2012. http://blogg.itfag.hist.no er bloggen til Avdeling for informatikk og e-læring ved HiST heter itfag og det er de ansatte som skriver innleggene.
Poenget med den bloggen? Avdeling for informatikk og e-læring ved HiST har som målsetting at bloggen skal være en viktig arena for å dele erfaringer og kunnskaper og komme i dialog med studentene og samarbeidsparter. Hvorfor heter bloggen “itfag”?Bloggen er knyttet til studietilbudet til Avdeling for informatikk og e-læring ved HiST.

De blogger om teknologi, IKT, sosiale medier, læring og forskningsarbeid. Jeg har ikke på en enkel måte funnet ut hvem som er redaktør for bloggen, selv om svaret er oppgitt i oppgaveteksten.

Hva er et blogginnlegg? Et blogginnlegg er et innlegg/post skrevet på en blogg. Det finnes mange ulike typer blogger. For eks. temablogger, personlige, kommersielle.

Hvor mange innlegg er det skrevet på denne bloggen? Det er skrevet 154 (6.09.2012) blogginnlegg på bloggen. Det ser en av statistikken i høyremargen. Bloggen er delt inn i åtte kategorier og antall innlegg i hver kategori summeres opp. Kategoriene er campus, data og teknologi, FoU, intervju, itfag, læring, tips og triks og diverse.
Hvor ofte skrives det innlegg der og av hvem? Bloggen ble opprettet i juni 2010 og det har blitt skrevet omtrent måned siden da. Det er ansatte på Avdeling for informatikk og e-læring ved Høgskolen i Sør-Trøndelag som i hovedsak skriver innlegg. Hvem er leserne? Ansatte og studenter ved Avdeling for informatikk og e-læring ved Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar